Over Purple Purpose

Purple Purpose wil zich vooral inzetten om het groei- en ontwikkelproces van individuen, teams en organisaties te ondersteunen vanuit opleidingen en trainingen maar het is ook mogelijk om ons voor de begeleiding door coaching en/of de inzet van (tijdelijke) expertise in te zetten. Voor opleidingen en trainingen maken wij gebruik van de BO0ST-methode en een uniek tool (MyTalentboard) die dit proces op detail kan volgen en  bijsturen. Zo kan er op maat een ontwikkeltraject worden vastgesteld dat aansluit bij de behoefte en aanwezige en benodigde competenties van de medewerker en de aansluiting bij de organisatie.  Meer algemene trainingen op het vlak van Communicatie en Management zijn eveneens onderdeel van onze dienstverlening. Purple purpose heeft ruim 30 jaar ervaring in het managen van IT Beheer en Ontwikkeling en beschikt over certificering, kennis en ervaring met diverse Agile en Lean functies en rollen zoals Product Owner, Scrum Master, Individueel NOBCO coach of Agile Lean Teamcoach. Zie voor een uitgebreid persoonlijk verhaal:  https://steynallberg.com/wim-turksma-2/

Waarom Purple Purpose

De naam Purple Purpose is niet zomaar gekozen. Purple ontstaan als je  de kleuren blauw en rood mengt waarbij blauw staat voor de theorie (het hoofd) en rood voor het gevoel (het hart/ziel). In veel  teams en organisaties ontbreekt de juiste mengvorm van deze kleuren met alle gevolgen van dien.

Purpose is zo’n woord wat in de vertaling van het Engels naar het Nederlands meerdere betekenissen heeft. Het betekent allereerst DOEL en dit is een van de cruciale onderdelen van een geslaagd groei- en ontwikkelproces en een belangrijke pijler bij coaching trajecten.  Het is ook voor medewerkers, teams en organisaties van belang om een doel  te hebben, want zonder dat maakt het niet uit waar je heen gaat. Het geeft ook antwoord op het waarom, de INTENTIE of de ZIN/ZINGEVING van iets. Dit is een steeds belangrijkere factor in waarom mensen zich thuis voelen in een organisatie en het gevoel hebben een signifcante bijdrage te leveren. Google heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. Daaraan verbonden betekent het ook BESTAANSRECHT. Waarom ben ik hier of waar staat ons team of onze organisatie voor? Tenslotte staat het voor VASTBERADENHEID, een belangrijke factor om te slagen in een verandering. Iets leren of wellicht afleren vraagt veel en vastberadenheid speelt een cruciale rol om succesvol te zijn.